Головна » Важливі дрібниці » Це потрібно знати RU UA EN
 
 
 
 
реєстрація   забули пароль?

Загальні відомості про реєстрацію доменів

Взагалі, під реєстрацією (делегуванням) доменного імені в мережі Інтернет розуміють передачу доменного імені Адміністратором доменної зони в тимчасове користування члену спільноти мережі Інтернет на термін, що дорівнює періоду делегування (величина кратна одному року). Після закінчення терміну делегування час користування доменом може бути продовжено або, якщо цього не сталося, делегування домену скасовується. Отже, доменне ім'я не може бути об'єктом власності.

Залежно від правил доменної зони, реєстрація доменів в ній може відбуватися як на платній (.com, .net, .ogr тощо), так і безкоштовній основі (.org.ua, .pp.ua тощо). Крім того, реєстрація може проходити як безпосередньо через Адміністратора зони, так і через визначених ним реєстраторів (реселерів), які можуть за свої послуги стягувати додаткову оплату.

Правила доменної зони можуть обмежувати коло користувачів, які хочуть отримати домен в цій зоні. Наприклад, в зоні .gov домен може зареєструвати тільки організація, що має статус органу державної влади. Тому перед тим як реєструвати доменне ім'я, бажано ознайомитися з правилами зони, в якій Ви збираєтеся його реєструвати. Часто Адміністратор доменної зони підтримує роботу сайту, на якому будь-який користувач мережі Інтернет може отримати кваліфіковану допомогу, ознайомитися з правилами зони, переліком реєстраторів зони (якщо вони є), інформацією про базу доменів, новинами та з іншою корисною інформацією. Звичайно для цієї мети резервується домен nic в цій зоні (наприклад, на сайті nic.dp.ua розміщена інформація про Правила делегування та адміністрування доменів у зонах. DP.UA і. DNEPROPETROVSK.UA). Хоча цілком можливо, що ви зможете знайти цю інформацію і на сайті www відповідної зони, як це зроблено на сайті gov.ua.


Організації, що надають послуги з реєстрації доменних імен

Послуги з реєстрації доменних імен можуть надавати як вузькоспеціалізовані компанії, які займаються тільки реєстрацією доменів, так і хостінгові компанії, що надають цю послугу як супутню хостінгу. Ми, компанія UKRHOSTING, як ваш хостінг-провайдер, допоможемо вам зареєструвати домен.


На що слід звертати увагу

При виборі компанії, за допомогою якої ви хочете зареєструвати домен, обов'язково зверніть увагу на те, чи  являється вона безпосереднім реєстратором доменних імен в обраній вами зоні або реєструє домени через третю фірму-реєстратора. У першому випадку процес реєстрації/модифікації доменного імені займає, як правило, менше часу і коштує дещо дешевше.

Але окрім грошової сторони питання існує ще одна важлива складова - технічна.

Якщо ви реєструєте домен через вузькоспеціалізовану фірму, у якої реєстрація доменів - пріоритетна сфера діяльності, потрібно бути готовим до того, що при розміщенні ресурсу на своєму власному сервері або на сервері будь-якого хостінг-провайдера доведеться конфігурувати для нього DNS-записи та забезпечити його підтримку на сервері, на якому він буде безпосередньо розміщений. У більшості випадків такі фірми надають веб-інтерфейс, за допомогою якого управління DNS-записами домену спрощується, але, незважаючи на все це, процедура управління в цьому випадку вимагає від користувача певного рівня технічних знань.

Хостінгові компанії найчастіше забезпечують користувача більш повним пакетом послуг, тобто конфігурують DNS-записи самі і часто від користувача потрібні тільки інформація про доменне ім'я і про реєстранта, а також оплата послуг, якщо домен не надається безкоштовно. Крім того, деякі хостінгові компанії практикують надання доменних імен безкоштовно або зі значною знижкою при купівлі дорожчого хостінг-плану, або при передоплаті більш тривалого періоду. Однак, у цьому випадку завжди слід звертати увагу, на чиє ім'я реєструється домен (тобто хто буде його безпосереднім орендарем). Цей факт може виявитися вирішальним, якщо ви, наприклад, захочете змінити хостінг-провайдера. Якщо домен зареєстрований не на вас, швидше за все ви не зможете забрати його з собою до іншого провайдера.


ПЕРЕВІРКА ДОМЕНУ

домен:
 
зона: OK

РЕЄСТРАНТ ДОМЕНУ

 
OK

НОВИНИ

RSS
Збільшення цін на українські домени
З 30.04.2016. ...»
30/04/2016
Увага! Графік роботи техпідтримки
Вихідні: 01-04 травня і 09-11 травня ...»
27/04/2015
На сайті встановлений реальний курс долара
...»
17/04/2015
Збільшення вартості хостингу
для послуг віртуального хостингу на серверах, що знаходяться за межами України ...»
30/03/2015
Підвищення цін на українські домени
З 01.04.15 підвищення цін на доменні імена ...»
13/03/2015
Увага! Домени з контактами в Криму
Міжнародні домени, які мають у контактах кримський адреса, будуть заблоковані ...»
05/03/2015

НАШІ КЛІЄНТИ


sau.kiev.ua

tcci.te.ua

pultovik.com

ecopsy.com.ua
© 2002 – 2024 ukrhosting.com
HOSTOBZOR.ru Credit card purchases will be sold by
2Checkout.com,Inc. - Ohio, U.S.A.
Services provided by UKRHOSTING
Ukrhosting accepts credit card payments via 2CheckOut

Головна сторінкаПідтримкаКонтактиФорум
Мапа сайтуАрхів документівАрхів новин

ХОСТИНГ. Это нужно знать
WEB HOSTING. What do you need to know