Головна » FAQ і документація » Використання скриптів RU UA EN
 
 
 
 
реєстрація   забули пароль?

Використання скриптів

PHP, Perl, mail(), sendmail, phpBB, розсилка листів.


СПИСОК ЗАПИТАНЬ:
  1. Як можна відредагувати налаштування PHP.INI?
  2. Які особливості PHP на вашому хостингу?
  3. Чи є можливість встановити додаткові модулі для PERL, PHP?
  4. Який шлях до sendmail на сервері?
  5. Яку адресу необхідно вказувати в полі From?
  6. Чи можу я відсилати пошту через функцію РНР mail()?
  7. Як правильно розсилати листи за допомогою скриптів?
  8. Сайту немає, а замість нього мені пропонують скачати файл download.php
  9. Як правильно настроїти розсилку повідомлень з форуму phpBB?
  10. Як визначити, скільки місця зайнято в моїй директорії?
  11. Який розмір оперативної пам'яті використовується під PHP-додатки?
  12. Мені не підходить версія PHP, що встановлена за замовчуванням. Як я можу її змінити?
  13. Чи можливе встановлення оптимізатора ionCube PHP Loader?

ВІДПОВІДІ:

1. Як можна відредагувати налаштування PHP.INI?

Відредагувати налаштування PHP.INI ви можете в меню Панелі керування біллінгом та доменами "Налаштування PHP.INI"

2. Які особливості PHP на вашому хостингу?

  1. У нас PHP працює в режимі CGI.
  2. Використовувати $SCRIPT_NAME не можна, оскільки видається невірне значення. Необхідно користуватись $PHP_SELF ($_SERVER['PHP_SELF']).
  3. Адреси виду http://your-site.com/your-script.php/params/ не працюють. Необхідно створювати додаткові правила для mod_rewrite.
  4. http-авторизація не працює. Необхідно авторизовуватись через кукі та сесії або використовувати паролювання в Панелі керування.
  5. Якщо скрипт не може отримати відповідь, можливо ви звернулись до нього через http замість https. Для перевірки можна отримати номер порту, якщо 443 - значить https.
  6. Спроба включення в .htaccess команди типу php_admin_value, php_value у такому режимі (CGI) призведе до повідомлення 500 – InternalServerError.
    Індивідуальні налаштування за допомогою php.ini доступні для користувачів у Панелі керування біллінгом та доменами
  7. Оскільки PHP запускається під вашим користувачем, немає необхідності і категорично не рекомендується створювати папки та файли з правами доступу 777/666. Всі файли, що створені через PHP, доступні для редагування по FTP і навпаки.
  8. Allow_url_fopen off за замовчуванням вимкнений на всіх серверах (якщо він десь увімкнений, це тільки через недогляд адміністратора, і буде вимкнений без попереджень). Приклад вирішення такої проблеми ви можете знайти на на нашому форумі.
  9. Платформа Windows не призначена для PHP, наприклад, для сайтів, створених на базі CMS Joomla, WordPress, osCommerce і Drupal, тому підтримка PHP там вимкнена за замовчуванням. Ми настійно рекомендуємо для PHP-скриптів використовувати Unix-платформу. Однак, якщо з певних причин ви все ж таки хочете використовувати PHP на Windows, то вам треба активувати його в редагуванні веб-сервісів кожного домену (Панель керування хостингом H-Sphere -> Домени -> Змінити установки).

3. Чи є можливість встановити додаткові модулі для PERL, PHP?

Так, звичайно. Для цього напишіть запит на адресу служби техпідтримки.

4. Який шлях до sendmail на сервері?

У ваших скриптах вкажіть шлях до sendmail таким чином: /usr/sbin/sendmail.

5. Яку адресу необхідно вказувати в полі From?

Будь-яку працюючу адресу електронної пошти, яка знаходиться на одному з наших серверів, а не на інших серверах (в т.ч. ukr.net, mail.ru, lviv.farlep.net тощо).

6. Чи можу я відсилати пошту через функцію РНР mail()?

Так, можете. Проте, при цьому повідомлення на деякі поштові сервери (для прикладу mail.ru, ukr.net) можуть не доходити.

Наведемо простий приклад коду:

<?php

$Name = "Vasilij Pupkin"; //Вкажіть ім'я
$email = "email@yourdomain.com"; //Ця адреса обов'язково повинна обслуговуватись поштовими серверами UKRHOSTING
$recipient = "PersonWhoGetsIt@emailadress.com"; //Вкажіть, куди відправляється повідомлення
$mail_body = "The text for the mail..."; //Текст повідомлення
$subject = "Subject for reviever"; //Зверніть увагу, що кирилицю у темі необхідно кодувати
$header = "From: ". $Name . " <" . $email . ">\r\n"; //Обов'язково заповніть це поле
mail($recipient, $subject, $mail_body, $header);
?>

Дії по розсилці кореспонденції, яка не відповідає переліченим вище вимогам, вважаються порушенням Норм користування мережею Інтернет, які є обов'язковими для виконання всіма нашими клієнтами; повідомлення, які таким чином розсилаються, будуть потрапляти в категорію СПАМУ зі всіма відповідними наслідками.

Згідно угоди про надання хостинг-послуг, UKRHOSTING в такому випадку залишає за собою право призупинити надання хостинг-послуг або розірвати угду в односторонньому порядку.

На нашому форумі є приклад правильної Contact Us-форми.

7. Як правильно розсилати листи за допомогою скриптів?

Якщо ви розсилаєте листи через sendmail (використовуєте функцію php mail() або подібну їй), то необхідно щоб в хідері (шапці) листа були вказані коректні поля Return-Path, Reply-To і From. Однак, UKRHOSTING рекомендує використовувати SMTP. Докладну інформацію про це ви зможете знайти на сайті http://php.net.

Невиконання таких вимог спричиняє те, що відправник листів не зможе побачити відповіді серверів про те, що пошта не була доставлена кореспонденту (т.з. 'отлупи'), а, відповідно, втрачає можливість слідкувати за переліком підписаних адрес.

Нагадуємо, що багаторазове надсилання листів на неіснуючі (помилкові) адреси може бути віднесене до спам-діяльності. Власник інтернет-ресурсу, який робить розсилку, повинен слідкувати за переліком підписаних адрес та несе повну відповідальність за актуальність всіх електронних адрес отримувачів.

Дії щодо розсилки кореспонденції, яка не відповідає переліченим вище вимогам, вважаються порушенням Норм користування мережею Інтернет, які є обов'язковими для виконання всіма нашими клієнтами; повідомлення, які таким чином розсилаються, будуть потрапляти в категорію СПАМУ зі всіма відповідними наслідками.

Згідно угоди про надання хостинг-послуг, UKRHOSTING в такому випадку залишає за собою право призупинити надання хостинг-послуг або розірвати угоду в односторонньому порядку.

Документація з розсилки листів за допомогою PHP по функції mail() знаходиться на офіційному сайті: http://ua.php.net/manual/en/function.mail.php.

Норми користування мережею Інтернет є загальнодоступними та знаходяться за адресою: http://ukrhosting.ua/com_rules.php.

8. Сайту немає, а замість нього мені пропонують скачати файл download.php

Якщо ваш сайт не відкривається, а замість нього з'являється вікно з пропозицією скачати файл download.php, це відбуваєтся внаслідок ваших спроб перевизначити файли, які обробляються PHP, у файлі .htaccess, наприклад, таким чином:

RemoveHandler .html .htm
AddType application/x-httpd-php .php .htm .html

Таку конструкцію можна використовувати лише у випадку, коли PHP працює у режимі mod_php. На наших серверах PHP працює у іншому режимі - CGI, тому перевизначати опрацьовувачі також треба інакше.

Шляхи вирішення:

  1. Якщо вам потрібно, щоб РНР додатково обробляв лише файли з розширенням .html:
    • для цього в панелі управління хостингом, H-SPHERE, в налаштуваннях домену (меню "Домени" -> Змінити налаштування) -> Веб-сервіс -> Редагувати сервіси -> PHP -> Додати розширення PHP ->

    • впишіть .html в поле Розширення файлу.

    • далі у файлі .htaccess видаліть усі рядки, в яких міститься "AddType" та "RemoveHandler". Протягом 15 хвилин відбудуться зміни.
  2. Якщо вам потрібно, щоб PHP опрацьовував інші розширення файлів напишіть запит в службу техпідтримки, вказавши ім'я домену та типи файлів, які повинен опрацьовувати PHP.

9. Як правильно настроїти розсилку повідомлень з форуму phpBB?

Для того, щоб повідомлення з вашого форуму phpBB розсилались коректно, його необхідно правильно настроїти. В протилежному випадку неправильні поля Return-Path, From призведуть до того, що повідомлення з форуму можуть сприйматися поштовими серверами як СПАМ (див. пункт вище).

В адміністративній частині вашого форуму необхідно вказати:

  1. Admin Email Address -> працюючу адресу електронної пошти, яка знаходиться на нашому сервері, а не на інших серверах (в т.ч. ukr.net, mail.ru, lviv.farlep.net etc.).
  2. В конфігурації (Configuration) форуму вказати:
    - Use SMTP Server for email = Yes;
    - SMTP Server Address = mail.ukrhosting.com (для клієнтів віртуального хостингу в США), mail2.ukrhosting.com (для клієнтів віртуального хостингу в Україні), а реселерам необхідно вказувати ім'я свого поштового сервера;
    - SMTP Username/SMTP Password - залишити поле незаповненим.

10. Як визначити, скільки місця зайнято в моїй директорії?

Для того, щоби визначити розмір директорії, скористайтеся простим CGI-скриптом, який знаходиться на нашому форумі.

Скрипт необхідно викласти в cgi-bin будь-якого вашого домену, права на скрипт - chmod 751. Після використання або стерти, або встановити пароль.

11. Який розмір оперативної пам'яті використовується під PHP-додатки?

Відповідь на це питання можна отримати з файлу info.php.

12. Мені не підходить версія PHP, що встановлена за замовчуванням. Як я можу її змінити?

Ви можете самостійно встановити потрібну версію наступним чином: увійдіть в Панель керування хостингом H-Sphere, розділ Web options 

в необхідному домені змініть версію PHP.

Щоб дізнатися поточні установки PHP, створіть в директорії будь-якого сайту, який розміщений на одному з серверів UKRHOSTING файл info.php з наступним змістом:

< ?php phpinfo(); ? >

Також установки PHP на наших серверах за замовчуванням ви можете подивитись у розділі Технічна інформація на нашому сайті.

13. Чи можливе встановлення оптимізатора ionCube PHP Loader?

Так, можливе. Якщо на вашому сервері не встановлений оптимізатор ionCube PHP Loader, зверніться до служби техпідтримки з відповідним запитом.

ПЕРЕВІРКА ДОМЕНУ

домен:
 
зона: OK

РЕЄСТРАНТ ДОМЕНУ

 
OK

НОВИНИ

RSS
Збільшення цін на українські домени
З 30.04.2016. ...»
30/04/2016
Увага! Графік роботи техпідтримки
Вихідні: 01-04 травня і 09-11 травня ...»
27/04/2015
На сайті встановлений реальний курс долара
...»
17/04/2015
Збільшення вартості хостингу
для послуг віртуального хостингу на серверах, що знаходяться за межами України ...»
30/03/2015
Підвищення цін на українські домени
З 01.04.15 підвищення цін на доменні імена ...»
13/03/2015
Увага! Домени з контактами в Криму
Міжнародні домени, які мають у контактах кримський адреса, будуть заблоковані ...»
05/03/2015

НАШІ КЛІЄНТИ


jalita.com

elsy.com.ua

piligrim.lviv.ua

kpostryi.lviv.ua
© 2002 – 2024 ukrhosting.com
HOSTOBZOR.ru Credit card purchases will be sold by
2Checkout.com,Inc. - Ohio, U.S.A.
Services provided by UKRHOSTING
Ukrhosting accepts credit card payments via 2CheckOut

Головна сторінкаПідтримкаКонтактиФорум
Мапа сайтуАрхів документівАрхів новин