Головна » Важливі дрібниці » Доменне ім'я RU UA EN
 
 
 
 
реєстрація   забули пароль?

Загальні відомості про доменні імена

Доменне ім'я - це унікальний набір символів, який дозволяє асоціювати ресурс, що працює в мережі Інтернет, з сервером (зокрема з його IP-адресою), на якому він розташований. Якщо говорити про хостінг, то доменне ім'я - це унікальна адреса, за допомогою якої будь-який користувач мережі Інтернет може знайти ваш ресурс в Інтернеті.

Адресація ресурсів в мережі Інтернет функціонує завдяки роботі Служби Доменних Імен (Domain Name Service). За загальну координацію та управління мережевою службою імен (DNS) і особливо за делегування доменів верхнього рівня відповідає організація Internet Assigned Numbers Authority (IANA, http://www.iana.org/).

До доменів верхнього рівня, за які відповідає IANA, відносять загальні організаційні домени (Generic Domains): .com, .net, .org, .biz, .info, .gov, .edu, .mil тощо, та домени країн (Country Code Domains) -. ru, .us, .ua, .ca тощо, а також інфраструктурний домен .arpa, що використовується IANA виключно з метою підтримки роботи мережі  Інтернет. Це найвищий рівень ієрархії доменних імен в Інтернеті, тому домени в цій зоні для хостінг-потреб не реєструються.

Найчастіше користувачі реєструють домени другого і третього рівнів: domain.zone1 і domain.zone2.zone1. До них належать домени типу .domain.com, .domain.ru, .domain.net.ru, .domain.kiev.ua і тому подібні. У кожній доменній зоні є Адміністратор, який відповідає за ведення DNS для зони і вносить зміни до бази даних доменів зони.

Домени четвертого рівня для адресації інтернет-сайтів використовуються рідко, через незручність запам'ятовування адрес такого типу відвідувачами. Але деякі хостінг-провайдери надають домени такого типу своїм користувачам в якості аліасів до доменів другого і третього рівня. Їх реєстрація може займати кілька діб (через необхідність оновлення інформації світових DNS-серверів), щоб надати можливість користувачам працювати з ресурсом у цей час.

Реєстрація/модифікація доменного імені четвертого рівня здійснюється власником (адміністратором) відповідного йому доменного імені третього рівня, вона займає небагато часу через те, що дані про DNS-записи для такого домену не містяться у світових DNS.


Кириличні домени (IDN)

Останнім часом все більш популярними стають домени, що містять літери кириличних алфавітів, це так звані IDN-домени. Що ж являють собою IDN-домени?
IDN (Internationalized Domain Names - Інтернаціоналізовані Доменні Імена) - це доменні імена, які містять символи національних алфавітів, наприклад, хостінг.ua.

Спочатку в доменних іменах могли фігурувати тільки латинські букви, дефіс і цифри. Щоб ввести можливість застосування букв національних алфавітів, але разом з цим не порушувати встановлену структуру DNS, ввели систему перетворення імен, які містять символи національних алфавітів, в імена, що складаються тільки з допустимих символів.

Для того, щоб мати можливість використовувати кириличні домени, ваш браузер повинен підтримувати символьне кодування Punycode. Щоб в закодованому вигляді кириличні домени неможливо було сплутати зі звичайними доменами у звичному написанні, всі вони починаються з префіксу «xn--». Так, ім'я «xn--domen.com» - це кириличне ім'я в Punycode-представленні, а «domen.com» — звичайне доменне ім'я.  

В базах DNS-cерверів зберігається тільки Punycode-представлення, а в інтернет-оглядачі можна вводити як одне, так і інше. В браузерах, які не підтримують IDN, вдастсья використовувати тільки Punycode-представлення IDN.


ПЕРЕВІРКА ДОМЕНУ

домен:
 
зона: OK

РЕЄСТРАНТ ДОМЕНУ

 
OK

НОВИНИ

RSS
Збільшення цін на українські домени
З 30.04.2016. ...»
30/04/2016
Увага! Графік роботи техпідтримки
Вихідні: 01-04 травня і 09-11 травня ...»
27/04/2015
На сайті встановлений реальний курс долара
...»
17/04/2015
Збільшення вартості хостингу
для послуг віртуального хостингу на серверах, що знаходяться за межами України ...»
30/03/2015
Підвищення цін на українські домени
З 01.04.15 підвищення цін на доменні імена ...»
13/03/2015
Увага! Домени з контактами в Криму
Міжнародні домени, які мають у контактах кримський адреса, будуть заблоковані ...»
05/03/2015

НАШІ КЛІЄНТИ


piramidatour.lviv.ua

yugaweb.com.ua

piramida-cafe.com.ua

hit-cafe.com.ua
© 2002 – 2024 ukrhosting.com
HOSTOBZOR.ru Credit card purchases will be sold by
2Checkout.com,Inc. - Ohio, U.S.A.
Services provided by UKRHOSTING
Ukrhosting accepts credit card payments via 2CheckOut

Головна сторінкаПідтримкаКонтактиФорум
Мапа сайтуАрхів документівАрхів новин

ХОСТИНГ. Доменное имя
HOSTING. Domain Name