Головна » FAQ і документація » Посібник користувача » Дисковий простір RU UA EN
 
 
 
 
реєстрація   забули пароль?

Дисковий простір

  1. Введення. Поняття дискового простору
  2. Сумарне використання дискового простору
  3. FTP або дискова квота
  4. Поштова квота
  5. Квота баз даних

Введення. Поняття дискового простору

Ваш аккаунт дає можливість розміщувати на хостингу веб-сайт, зберігати вхідну і вихідну пошту, створювати і керувати базами даних. Ці завдання вимагають наявності дискового простору на хостинг-серверах, що надається вам в індивідуальних квотах на ресурси. Ваш тарифний план також може бути налаштований з певним значенням сумарного дискового простору, що обмежує його сумарно для всіх ваших ресурсів, які споживають дисковий простір.

Індивидуальні квоти ресурсів

Квоти встановлюються окремо на вашу домашню директорію, на кожну поштову скриньку і БД і визначають скільки MB можна в них зберігати. Ви не можете завантажувати і зберігати більше вказаних у квоті MB (окрім квот для таких ресурсів як БД MySQL і БД PgSQL), а при спробі зробити це отримаєте повідомлення про помилку. Час від часу (наприклад, кожні 5 хвилин) система сканує вашу домашню FTP-директорію, поштові ящики і бази даних для визначення обсягу використаного дискового простору і оновлює відповідні свідчення використання квоти, так що ви завжди можете перевірити скільки MB було використано і скільки MB ще може бути додано.

Збільшення квот

Для того, щоб завантажити більше MB ніж дозволяє квота на ресурс, вам треба збільшити її значення.
Нижче ви можете дізнатися як збільшувати значення квоти на:

Квоти на ресурси можуть бути обмежені максимальним значенням, це означає, що ви не зможете підняти його до ще більшого значення при досягненні ліміту. Щоб подивитися на скільки ви можете збільшити значення ваших квот, перейдіть до меню Біллінг -> Онлайн ціна і відзначте поле Max в показанні квоти.


Сумарне використання дискового простору

Акаунт дозволяє вам розмістити веб-сайт, зберігати вхідну та вихідну пошту, створювати та керувати базами даних. Для вконання цих завдань необхідний дисковий простір на хост-серверах. Панель керування дає можливість контролювати та управляти використанням дискового простору.

Якщо ваш хостінг-план сконфігурований з ресурсом Disk Usage, ви будете бачити лінійку Disk Usage на сторінці Quick Access:

disk_usage.gif

Виводиться обсяг дискового простору, використовуваного спільно з FTP (веб), поштою та БД з виділеного вам ліміта використання дискового простору.
Виводяться також:
a) Last Day's Usage - кожні 24 години всі сервери (веб, пошта, MySQL тощо) скануються і весь використаний дисковий простір підсумовується для формування звіту про використання сумарного дискового простору в останній день;
б) Average Usage для поточного циклу використання диску (тривалістю 1 місяць, незалежно від вашого білінгового періоду) в порівнянні з вашим Disk Usage Limit ;
в) для правильного білінгу система контролює середнє використання вашого дискового простору протягом циклу використання диску. Протягом циклу результати щоденного сканування підсумовуються і сума ділиться на кількість днів, що минули з початку циклу.

Disk Usage Limit не може запобігти використанню вами більшого обсягу дискового простору. Але, якщо ви перевищите ліміт, то вам доведеться заплатити за перевищення ліміту. Майте на увазі, що ваш хостінг-план може бути сконфігурований для призупинення вашого акаунта у випадку, якщо ви досягаєте/перевищуєте ваш ліміт використання диска. Перед цим, зазвичай, приходить повідомлення електронною поштою про наближення до ліміту.

Проте ви можете змінити ліміт використання диска в таких випадках:

1. Ваш поточний цикл використання дискового простору закрито.
2. Вам відшкодована абонплата за дні, що залишилися до кінця циклу використання диска.
3. Ваш ліміт використання дискового простору складає пропорційну частку до днів, що минули з початку циклу використання дискового простору. Та якщо ваше середнє використання дискового простору більше, то ви повинні сплатити за понадлімітне використання.
4. Відкрито новий цикл використання дискового простору.
5. Якщо ви збільшили ваш ліміт використання дискового простору, ви будете вносити абонплату за більший простір, але вона, зазвичай, менша, ніж плата за використання додаткового обсягу диска.
Примітка: ваш хостінговий план може перешкоджати вам у встановленні надто високого ліміту використання дискового простору.


FTP або дискова квота

Якщо ваш хостінг-план сконфігурований без ресурсу Disk Usage, ви будете бачити лінійку Disk Quota на сторінці Quick Access.

Якщо ваш хостінг-план сконфігуровано з використанням ресурсу Disk Usage, статистики квоти дисків можуть бути знайдені в менеджері FTP.

Кожні 24 години система сканує домашній каталог FTP щоб бачити, наскільки використовується дисковий простір вашим акаунтом. На екран виводиться кількість дискового простору, використовуваного FTP зі всієї дискової квоти.
Коли ви досягаєте ліміту виділеного дискового простору, система не дозволить завантажити будь-що в ваш домашній каталог FTP. Ви не зможете зберігати більше мегабайт ніж дозволяє ваша дискова квота.
Зауважте, що ваш хостінговий план може бути сконфігурований так, що при досягненні дискової квоти робота акаунта буде призупинена.

Зміна дискової квоти FTP:

1. Перейдіть до FTP/User Account.
2. Клікніть на іконці Change на вводі Quota.
3. Введіть нове значення квоти (в мегабайтах).

При зміні дискової квоти:

1. Вам відшкодовується абонплата за дні, що залишилися до кінця білінгового періоду (в тому випадку, коли на початку білінгового періоду ви провели передоплату різниці між поточною дисковою квотою і безкоштовними мегабайтами, що виділені планом).
2. Ви повинні сплатити абонплату пропорційну терміну, що залишився до кінця білінгового періоду, яка складає різницю безкоштовних мегабайтів для поточної і нової дискової квоти.

Примітка: зауважте, що хостінговий план може бути сконфігурований так, що ви не зможете встановити занадто високу дискову квоту.


Поштова квота

Для кожноїз поштових скриньок ви отримуєте певну, задану за замовчуванням кількість дискового простору для збереження вхідної та вихідної пошти. Завантажити статистику для кожної поштової скриньки можна у відповідному розділі Properties.

Тут показано, скільки дискового простору зі всієї поштової квоти ви використовуєте. Ви не можете зберігати більше мегабайт, ніж дозволяє поштова квота.

Для зміни поштової квоти:

1. Перейдіть до Mail Info .
2. Для зміни квоти клацніть на поштовій скриньці в розділі Object section.
3. Клікніть на іконці Change icon на вводі Quota в розділі Mailbox properties.
4. Введіть нову квоту (в мегабайтах).

При зміні поштової квоти:

1. Вам буде відшкодовано абонплату за дні, що залишилися до кінця білінгового періоду (в тому випадку, якщо на початку білінгового періоду ви проведете передоплату різниці між поточною поштовою квотою та безкоштовними мегабайтами, наданими вашим планом).
2. Ви повинні оплатити абонплату пропорційну часу, що залишився до кінця білінгового періоду для різниці між безкоштовним планом і новою квотою.

Примітка: зауважте, що хостінг-план може бути сконфігурований так, що система не дозволить вам встановити надто високу поштову квоту.


Квота баз даних

Для кожної з баз даних ви отримуєте певну задану за замовчуванням кількість дискового простору для збереження даних. Завантажити статистику для кожної з БД можна з екрану індивідуального налаштування БД.

В ньому показано, скільки дискового простору ви використовуєте з квоти БД.
Квота БД не забороняє вам використовувати більше дискового простору, виключенням є БД MS SQL. Але якщо ви перевищуєте квоту, то повинні оплатити перевищення.

Для зміни квоти БД:

1. Перейдіть до Databases ->MySQL / PGSQL / MSSQL
2. Клікніть на іконці Edit поряд з базою даних, для якої будете міняти квоту.
3. Клікніть на іконці Change у вході Quota.
4. Введіть нову квоту (в мегабайтах).

При зміні квоти БД:

  • Вам буде відшкодована абонплата за дні, що залишилися до кінця білінгового періоду (в тому випадку, коли на початку білінгового періоду ви провели передоплату різниці між поточною квотою БД та безкоштовними мегабайтами, надаваними вашим планом).
  • для MySQL і PostgreSQL: ваша квота БД пропорційна дням, що минули з початку білінгового періоду. І якщо ви використали більше, то повинні оплатити перевищення ліміту.
  • для MSSQL: ви повинні оплатити абонплату пропорційну часу, що залишився до кінця білінгового періоду для різниці між безкоштовним планом і новою квотою. Вона, зазвичай, менша, ніж плата за перевищення ліміту.

Примітка: зауважте, що ваш хостінг-план може бути сконфігурований так, що система не дозволить встановити надто велику квоту БД.

[ <<Трафік ] [ Посібник користувача ] [ Пошта >> ]

ПЕРЕВІРКА ДОМЕНУ

домен:
 
зона: OK

РЕЄСТРАНТ ДОМЕНУ

 
OK

НОВИНИ

RSS
Збільшення цін на українські домени
З 30.04.2016. ...»
30/04/2016
Увага! Графік роботи техпідтримки
Вихідні: 01-04 травня і 09-11 травня ...»
27/04/2015
На сайті встановлений реальний курс долара
...»
17/04/2015
Збільшення вартості хостингу
для послуг віртуального хостингу на серверах, що знаходяться за межами України ...»
30/03/2015
Підвищення цін на українські домени
З 01.04.15 підвищення цін на доменні імена ...»
13/03/2015
Увага! Домени з контактами в Криму
Міжнародні домени, які мають у контактах кримський адреса, будуть заблоковані ...»
05/03/2015

НАШІ КЛІЄНТИ


recreation.in.ua

vsemisto.com.ua

kpostryi.lviv.ua

alexco.lviv.ua
© 2002 – 2024 ukrhosting.com
HOSTOBZOR.ru Credit card purchases will be sold by
2Checkout.com,Inc. - Ohio, U.S.A.
Services provided by UKRHOSTING
Ukrhosting accepts credit card payments via 2CheckOut

Головна сторінкаПідтримкаКонтактиФорум
Мапа сайтуАрхів документівАрхів новин

Дисковое пространство
Disk space